دانلود كاهش تلفات در خطوط فشار ضعیف
یازار : amirreza | بؤلوم : تحقیق و مقالات

فهرست مطالب :
فصل اول : تلفات خطوط فشار ضعیف
مقدمه_________________________________________ ۲
تلفات_________________________________________ ۳
عوامل موثر بر تلفات_______________________________ ۷
روشهای محاسبه تلفات _____________________________ ۱۶
یك كیلو وات تلفات چقدر از ظرفیت اسمی نیروگاه را هدر می دهد ___ ۲۳
بهینه سازی و ساماندهی و كاهش تلفات شبكه________________ ۲۸
فصل دوم : راهكارهای مناسب جهت كاهش تلفات ۳۴
روش اول : خازن گذاری ____________________________ ۳۵
روش دوم : تجدید آرایش شبكه _______________________ ۶۰
روش سوم : جبران ساز خازنی _______________________ ۸۶
روش چهارم : اصلاح اتصالات ثابت ____________________ ۱۰۶
نتیجه نهایی ____________________________________ ۱۲۱
منابع و مآخذ____________________________________ ۱۲۲
فصل اول
مقدمه:
بخشی از انرژی الكتریكی تولید شده توسط نیروگاهها در حدفاصل تولید تا مصرف به هدر می روند، همچنین مقدار قابل توجهی از این انرژی در داخل نیروگاهها صرف مصارف داخلی می شوند. طبق نظر برخی از كارشناسان این انرژی كه صرف تاسیسات می شود جزو تلفات محسوب نمی شوند. همچنین در مورد ترانسفورماتورهایی كه سیستم خنك كننده آنها و یا سیستم گردش روغن آنها توسط پمپ كار می كند این انرژی مصرف شده برای پمپها را جزو تلفات محاسبه نمی كنند. اما نظرات دیگری نیز در مورد تلفات وجود دارد و تلفات از دیدگاههای مختلف تعاریف متفاوتی دارد. در اینجا ابتدا تلفات را تعریف كرده و سپس عوامل موثر برایجاد تلفات را بیان می كنیم و در آخر راه حل های كاهش تلفات در خطوط فشار ضعیف را بررسی می كنیم.
تعریف تلفات:
با توجه به اینكه هدف اصلی شبكه برق رسانی، انتقال انرژی تولید شده توسط نیروگاهها، از مراكز تا مصرف كننده می باشد بنابراین قسمتی از انرژی تولید شده كه به مصرف نرسد به عنوان تلفات نام برده خواهد شد. به عبارت دیگر آن قسمتی از انرژی كه به كار مفید تبدیل نشود تلفات نام دارد. تعریف كار مفید هم برای مراكز مختلف مشخص است. مثلاً به علت اینكه وظیفه نیروگاهها تولید و فروش برق با كمترین تلفات می باشد، بنابراین كار مفید برای نیروگاهها همان انرژی خالص تحویل داده شده به شركتهای برق می باشد و یا در مورد شركتهای برق منطقه، كار مفید انرژی تحویلی آنها به شركتهای توزیع نیرو می باشد. همچنین كار مفید برای شركتهای توزیع، انرژی تحویلی آنها به مصرف كنندگان می باشد. بنابراین تلفات را در مفهوم كلی می توان به صورت زیر بیان نمود:
انرژی فروخته شده- انرژی خریداری شده= تلفات
اما همین تعریف نیز از دیدگاههای مختلف مفاهیم متفاوتی را ارائه می دهد. مثلاً از دیدگاه شركتهای برق منطقه ای و یا شركتهای توزیع نیرو، تلفات در حقیقت آن بخش از انرژی است كه از تفاضل انرژی ورودی و خروجی به شبكه حاصل می شود. اما از دیدگاه منافع ملی مفهوم كار مفید به صورت دیگری می باشد زیرا تمام انرژی تحویلی به مشترك به كار مفید تبدیل نمی شود یا به عبارت دیگر از آن انرژی كه به صورت مفید مصرف نشود تلفات نام دارد. مثلاً وقتی روشنایی اتاقها بیش از حد باشد و لامپ بی مورد روشن باشد در حقیقت بخشی از انرژی تلف شده است. همچنین در مصارف صنعتی نیز بخش قابل توجهی از انرژی هدر می رود كه از دیدگاه منافع ملی جزو تلفات است ولی در محاسبات ما جزو تلفات محسوب نمی شود. همچنین عدم رعایت مدیریت بار و انرژی در صنایع نوعی تلفات است به طوریكه در اثر ناهماهنگی در برنامه كار ماشین آلات دیماند مصرفی كارخانجات افزایش می یابد، نوعی تلفات دیماندی داریم.
با توجه به دو دیدگاهی كه گفته شد مشاهده می شود كه دو اختلاف عمده در این دیدگاهها وجود دارد. در دیدگاه اول (دیدگاه شركتهای برق) آن بخش از انرژی كه فروخته شود جزو كار مفید است و تلفاتی ندارد اما از دیدگاه منافع ملی همین انرژی فروخته شده دارای تلفات است و تمامی آن به كار مفید تبدیل نمی شود.