دانلود بررسی رابطه و همبستگی بین سبكهای رهبری و رضایت شغلی كاركنان (سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی)

+0 به یه ن

مقدمه
انسان از اوان تاریخ تحریری خود به موضوع رهبری علاقمند و كنجكاو بوده است و تاریخ اهمیت رهبران خوب را در زندگی، رفاه، سعادت و ترقی ملت‌ها مبرهن می‌سازد. در سده اخیر نیز به جهت اهمیت و ارزش موضوع بیش از سه هزار مطالعه و تحقیق تا سال ۱۹۸۰ درباره رهبری انجام گرفته است و تعداد پژوهش‌ها در دهسال گذشته در بیشتر رشته‌ها بیش از تعداد آن از تاریخ بشر تا آن زمان بوده است. از طرفی هر سال روشن و مبرهن می‌گردد كه رهبری اثر بخش، در تمام سطوح جامعه و در تمامی سازمانها، برای حل و انطباق با مسائل اجتماعی و اقتصادی رو به رشدی كه جهان با آنها مواجه است، حیاتی می‌باشد. امروزه مهندسی مجدد ( باز اندیشی بنیادین و طراحی نو و ریشه‌ای فرآیندها) برای دستیابی به بهبود و پیشرفتی شگفت‌انگیز در معیارهای حساس، دستیابی به كیفیت جهانی ( استانداردهای ISO 9000  ) و تشكیل واحدهای فعال پژوهشی نوآوری در محصول و فرآیند) لازمه تولید و عرضه كالاهای با كیفیت بهتر و قیمت مناسبتر به بازارهای جهانی و منطقه‌ای است.
از سوی دیگر ساختارهای گروهی سازمانها تا به آن حد پیشرفته‌اند كه جزء اصلی سازمانهای نوین را به جای « تك شغل سنتی » گروه‌های موضوع روز مقوله «تواناسازی» افراد و گروه‌ها و فلسفه «خود رهبری» است. و افزودن بهره‌وری مؤسسات تنها با توجه به استفاده از حداكثر توانایی‌های كاركنان، ترغیب آفرینندگی آنان، ارتقاء انگیزه و بكارگیری سبكهای رهبری صحیح و كسب رضایت آنان ممكن می‌باشد.
بنابراین، رهبری سازمانی موضوع بسیار پراهمیت و پیچیده‌ای است و پژوهشگران و اندیشمندان كشورهای توسعه یافته مساعی بسیاری را صرف شناخت و بهبود آن می‌نمایند. به عنوان مثال «پژوهشگران ژاپنی با دقت بسیار روند مدلها و تئوری‌های رهبری سازمانی را زیر نظر دارند، وبه محض انتشار و ارائه مدلی جدید، آن را در سازمانهای مدلها و تئوری‌های رهبری سازمانی را زیر نظر دارند، و به محض انتشار و ارائه مدلی جدید، آن را در سازمانهای ژاپنی آزمون می‌كنند و نتایج حاصل ار با موشكافی به بحث می‌گذارند، باشد كه گامهای آنها را، در تمدن جهانی سرعت بخشد» ( نقل از خلیلی، صفحه ۱۸۳).

تعریف مسئله:

مسئله و موضوع این پژوهش بررسی رابطه و همبستگی بین سبكهای رهبری و رضایت شغلی كاركنان می‌باشد. منظور بررسی و پژوهش آن دسته از ویژگی های سبكهای رهبری است كه در رضایت شغلی كاركنان موسسات مؤثر می‌باشند.

هدف پژوهش:

هدف این تحقیق بررسی رابطه و ارائه مفاهیم، تئوری‌ها و یافته‌ها پیرامون سبك‌های رهبری و رضایت شغلی كاركنان در ستاد مركزی سازمان برنامه و بودجه می‌باشد كه بتوانند در به آرمان رساندن رهبران و پیروان،‌ مورد استفاده قرار گیرند.

سعی بر این بوده است كه پیشینة مطالعاتی و كارهای تحقیقاتی قبلی، تا آنجائی كه امكانات و وقت اجازه می‌داد، مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد تا زمینه مساعدتری برای مطالعات و تحقیقات بیشتر و پردامنه‌تر فراهم آورده شوتد.

فهرست مطالب

عنوان                                                                                       صفحه

فصل اول:

مقدمه…………………………………………………………………………………………………. ۲

هدف پژوهش………………………………………………………………………………………. ۵

فرضیه پژوهش……………………………………………………………………………………… ۶

سبك رهبری……………………………………………………………………………………….. ۶

رضایت……………………………………………………………………………………………….. ۷

مدیریت………………………………………………………………………………………………. ۷

رفتار…………………………………………………………………………………………………… ۷

فصل دوم:

روش (متدولوژی) …………………………………………………………………………………  ۹

توصیف آزمودنی ها (جامعه و گروه نمونه) ……………………………………………….  ۹

روش گردآوری داده ها…………………………………………………………………………. ۹

توصیف ابزارهای پژوهش………………………………………………………………………. ۱۰

اعتبار روایی ابزارهای پژوهش…………………………………………………………………. ۱۱

 

فصل سوم: یافته های پژوهش (نتایج)

بررسی روشهای آماری………………………………………………………………………….. ۱۶

فصل چهارم:

بحث و تفسیر……………………………………………………………………………………….. ۲۱

پیشنهادها……………………………………………………………………………………………… ۲۸

خلاصه ای از مساله پژوهش، روش و یافته ها……………………………………………… ۲۹

فهرست منابع………………………………………………………………………………………… ۴۲


دانلود فایل



  • [ ]