دانلود پایان نامه بررسی و تحلیل عوامل مؤثر در پیدایش و گسترش اسكان غیر رسمی در شهر یزد

+0 به یه ن

چكیده :

این پژوهش به بررسی و تحلیل عوامل مؤثر در پیدایش و گسترش اسكان غیر رسمی در شهر یزد می پردازد با این هدف كه ضمن تبیین شاخص های اسكان غیر رسمی در این شهر از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و كالبدی، به مقایسة تطبیقی اسكان غیررسمی شهر یزد با اسكان غیر رسمی ایران و جهان پرداخته است

 روش تحقیق توصیفی – تحلیلی است.

جامعة‌آماری محلة‌ خضرآباد شهر یزد می باشد. برای گرد آوری اطلاعات مورد نیاز از روش كتابخانه ای، ابزار پرسشنامه، مصاحبه و مشاهده بهره گرفته شده است نوع نمونه گیری استفاده شده در این تحقیق تصادفی بوده است برای تجزیه وتحلیل و پردازش داده ها از نرم افزار spss , excel استفاده شده است.

 عوامل موثر در پیدایش و گسترش اسكان غیررسمی در شهر یزد ( محله خضرآباد) مهاجرت، بیكاری، كمبود درآمد، ارزانی زمین و مسكن و .. بوده است كه اولین عامل حاشیه نشینی در یزد اقتصاد و بعد از آن دلایل فرهنگی و اجتماعی است. تعداد افراد و خصوصیات آنها در حاشیه متفاوت است.

اسكان غیر رسمی كه با عناوین دیگری همچون حاشیه نشینی، زاغه نشینی، كپرنشینی ، و غیره نیز مترادف است از پیامدهای نامطلوب شهر نشینی در جهان معاصر بویژه نتیجه صنعتی شدن شتابان و نابرابری های منطقه ای است كه عدم توازن و نابرابری سطح زندگی روستا وشهر باعث حاشیه نشینی می شود مهاجرت روستائیان به شهرها پس از مدتی شهرها را اشباع می كند سازمان ها و مسئولین كنترل شهری از پذیرایی آنها خودداری می كنند تعدادی از روستاییان خود را با محیط وفق نداده و جذب حاشیه ها می شوند

 واژگان كلیدی : اسكان غیر رسمی، حاشیه نشینی، توانمند سازی – ساماندهی

 مقدمه :

حاشیه نشینی به توسعه شهری اطلاق می شود كه بدون برنامه ریزی، هدایت ، كنترل و بدون رعایت مقررات شهری سازی توسط توده مردم ایجاد می شود . امروزه ساخت و سازهای غیر مجاز به گونه ای وسیع تر و سازمان یافته تر از سابق به شكل زاغه و… تحت عنوان بخش بازار غیر رسمی در حال تكوین است در تحقیقات انجام شده به حقیقتی ملموس و منطقی اشاره می كنند:

 زمانی كه روستائیان بی زمین از انزوا می­گریزند و به حاشیه شهرها روی می آورند در واقع به نوعی انتخاب دست می زنند. آنان فلاكتی را رها می كنند و فلاكتی دیگر بر می‌انگیزند. به نظر آنها شهر افق امكانات وآزادی است حركت اینان تحت تأثیر دو عامل گریزاننده در موطن و جذب كننده در شهرهای كلان می باشد.

 همه تعاریف بیان شده با همة روشنگری های نهفته در آن هنوز از حقیقت پدیدة حاشیه نشینی به دور است. زیرا كه حاشیه نشینی پدیده ای پیچیده، ناهمگون و گسترده و از آن دسته حقایق اجتماعی است كه هر چند یك پدیده اما خود در درون خویش دارای ابعاد گوناگونی است بنابراین برای شناخت آن باید هم از بعد فضایی به آن پرداخت و هم هر محدودة حاشیه نشین را با خودش بررسی و تبیین كرد. تا بتوان راه حل مناسب ارائه كرد. كه به طور اصولی با انواع دیگر طرح های سامان بخشی برای حاشیه نشینان متفاوت است.

فهرست مطالب

عنوان                                                                             صفحه

چكیده………………………………………………………………………………………………… ۱

مقدمه…………………………………………………………………………………………………. ۳

الف)بیان موضوع و تشریح آن………………………………………………………………… ۵

ب) اهمیت و ضرورت تحقیق………………………………………………………………… ۶

ج) پیشینه تحقیق (در جهان و ایران) ……………………………………………………….  ۷

د) سؤالات تحقیق…………………………………………………………………………………. ۸

فرضیات تحقیق……………………………………………………………………………………. ۹

هـ) روش تحقیق………………………………………………………………………………….. ۹

مبانی تئوریك………………………………………………………………………………………. ۱۰

الف) خلاصه ای از شرایط جغرافیایی………………………………………………………. ۲۲

ویژگی های انسانی- اقتصادی………………………………………………………………… ۲۲

مختصات آب و هوایی…………………………………………………………………………… ۲۳

آزمون فرضیات…………………………………………………………………………………….. ۲۶

راهبردها و پیشنهادات……………………………………………………………………………. ۲۹

راهبردهای اجتماعی……………………………………………………………………………… ۲۹

راهبردهای اقتصادی……………………………………………………………………………… ۳۰

راهبردهای مدیریتی………………………………………………………………………………. ۳۱

نتیجه گیری…………………………………………………………………………………………. ۳۲

منابع و مآخذ……………………………………………………………………………………….. ۳۳

 

دانلود فایل



  • [ ]