پایان نامه بررسی عشق در جامعه امروزی
یازار : amirreza | بؤلوم : تحقیق و مقالات

بررسی عشق در جامعه امروزی:
امروز یكی از خلاهایی كه در دنیای اروپا و آمریكا وجود دارد خلا عشق است. در كلمات دانشمندان اروپایی زیاد این نكته به چشم می خورد كه اولین قربانی آزادی و بی بند و باری امروز زنان و مردان، عشق و شور و احساسات بسیار شدید و عالی است. در جسمانی امروز هرگز عشق هایی از نوع عشق های شرقی از قبیل عشق های مجنون و لیلی، و خسرو شیرین رشد و نمو نمی كند.
از این داستانها می توان فهمید كه زن بر اثر دور نگه داشتن خود از دسترس مرد تا كجا پایه خود را بالا برده است و تا چه حد سرنیاز مرد را به آستان خود فرود آورده است! قطعاً درك زن این حقیقت را در تمایل او و به پوشش بدن خود و مخفی كردن خود به صورت یك راز تاثیر فراوان داشته است.
مولوی، عارف نازك اندیش و دوربین خودمان مثلی بسیار عالی در این زمینه می آورد. اول درباره تسلط معنوی زن بر مرد سخن می گوید، آن گاه راجع به تاثیر حریم و حائل میان زن و مرد در افزایش قدرت و معصومیت زن و در بالا بردن مقام او در گداختن مرد در آتش عشق و سوز مثل لطیفی می آورد: آن ها را به آب و آتش تشبیه می كند می گوید مثل مرد مثل آب است و مثل زن مثل آتش، اگر حائل از میان آب و آتش برداشته شود آب بر آتش غلبه می كند و آن را خاموش می سازد. اما اگر حائل و حاجبی میان آن دو برقرار باشد مثل این كه آب را در دیگی قرار دهند و آتش در زیر آن دیگ روشن كنند آن وقت است كه آتش آب را تحت تاثیر خود قرار می دهد. اندك اندك او را گرم می كند و احیاناً جوشش و غلیان در او به وجود می آورد، تا آن جا كه سراسر وجود او را تبدیل به بخار می سازد.
مرد بر خلاف آن چه تصور می رود در عمق روح خویش از ابتذال زن و از تسلیم و رایگانی او متنفر است. مرد همیشه عزت و استغنا و بی اعتنای زن را نسبت به خود ستوده است.
به طور كلی رابطه ای است میان دست نارسی و فراق از یك طرف و عشق و سوز و گرانبهایی از طرف دیگر، یعنی عشق در زمینه فراق ها و دست نارسیها می شكفد و هنر و زیبایی در زمینه عشق رشد و نمو می یابد. نظامی می گوید:
چه خوش نازی است ناز خوبرویان زدیده رانده را از دیده جویان.
همچنین داستانی را كه عشق می سراید، مسیر خونین عشاق را بازگو می كند و قصه های معنوی را با ما در میان می گذارد. به این جهت عشقی كه در اعماق جان آدمی طنین می اندازد كار هر بی سرو پایی نیست.
عشق كار نازكان نرم نیست عشق كار پهلوانان است ای پسر
سراغ گرفتن عشق از مردم امروزی كه نه جان در درون دارند و نه آرمان در بیرون مانند آب پاشیدن به روی ماهی مرده ای است كه مدت ها از آب بیرون افتاده است.
لذا در جامعه امروزی ما واژه عشق مانند بسیاری از كلمات و دیگر، به واژه ای غریب و ناآشنا مبدل گشته است. كه این مسئله خود ریشه در مسائل دینی و اعتقادی افراد جامعه دارد. متاسفانه در جامعه كنونی ما تا كسی دم از عشق می زند به علت فرهنگ غلط رواج یافته در جامعه آن فرد مورد سرزنش و ملامت قرار گرفتند كه این خود به علت پایین بودن سطح آگاهی مردم از عشق و نبود فرهنگ صحیح در این زمینه دارد. همچنانكه به علت هوسبازی و بی آلایشی مردم در جامعه می توان این نتیجه را گرفت كه عشق دستخوش بی اعتمادی ها و سوء ظن ها و بد گمانی ها به دست مردم كور دل جامعه ما شود.
فهرست
پیشگفتار ۳
بررسی عشق در جامعه امروزی: ۵
ماهیت عشق: ۹
تعریف عشق: ۱۱
اقسام عشق: ۱۴
شهادت اشك: ۲۰
تفاوت و شباهت عشق حقیقی و مجازی: ۲۲
عشق از دیدگاه احادیث و قرآن: ۲۶
راه رسیدن از عشق مجازی به عشق حقیقی: ۲۸
قصه یوسف (ع) و زلیخا: ۳۹
بررسی نظریه ابن سینا: ۴۰
فضایل عشق: ۴۴
بررسی نیروی عشق و محبت در اجتماع: ۴۷
رابطه بین عشق و عفاف: ۵۰
عشق، هوس: ۵۵
زنگ خطر: ۶۹
چرا باید عاشق شویم؟ چرا نباید عاشق شویم؟ ۷۴
حرف آخر: ۷۶
آیا راستی سخن عشق را پایانی هست؟ ۸۴
منابع: ۸۵